HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Gnocchi Och Knaprig Bacon
topBanner
Ugnsrostad gnocchi och knaprig bacon

Ugnsrostad gnocchi och knaprig bacon

med balsamicogrönsaker och pestodressing

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som rostas med härliga kryddor! Vi serverar vår gnocchi med stekta balsamicogrönsaker, krispig bacon, spenat, riven ost och krämig pestodressing.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:GlutenÄggSulfiterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

350 g

Gnocchi

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Tomat

1 st

Lök

110 g

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

50 g

Krämig pestodressing

20 g

Finriven ost

(InnehållerÄgg, Mjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2907 kJ
Fett34.05 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater67.87 g
varav socker8.4 g
Protein25.67 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och Mamas favorit. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills spröda.

 

2

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

 

3

Tärna zucchini [½ st, 2P] och tomat i 1 cm stora bitar. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

 

4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (skölj inte av den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek tomat, zucchini, lök, en nypa salt och peppari 4-5 min, tills mjuka.

 

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt vitlök till stekpannan och stek i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och stek i ytterligare 1 min.

6

Lägg upp gnocchi, balsamicogrönsaker och bacon i skålar. Toppa med spenat, riven ost och pestodressing.