topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

med rostade rotfrukter och aioli

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Samtidigt som du ugnsbakar lax lagar du gyllene rostade rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål och pumpakärnor. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3106 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett44.6 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater54.3 g
varav socker18.8 g
Protein33.7 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna palsternacka, morot, rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Rosta rotfrukter
2

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.

Ugnsbaka lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Placera lax med skinnsidan ner på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills laxen är genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt pumpakärnor
4

När det återstår 8–10 min av rotfrukternas baktid – strö över pumpakärnor och blanda väl.

Blanda majonnäs
5

Blanda majonnäs, aioli, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skölj spenat. 

Blanda spenat med färdigrostade grönsaker.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar och toppa med ugnsbakad lax.

Servera med majonnäs.