HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurkisk Kycklingbowl
topBanner
Turkisk kycklingbowl

Turkisk kycklingbowl

med granatäpple och persiljebulgur

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:VeteGlutenÄggMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Paprika

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ burk

Tomatpuré

½ st

Granatäpple

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

4 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Smör (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2678 kJ
Fett24.47 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater55.14 g
varav socker27.1 g
Protein45.19 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan. Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja* [1 msk | 2 msk] och yoghurt [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*, och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Finhacka lök. Skala och finhacka morot. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika. Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så att kärnorna lossnar. Halvera granatäpple. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och släng det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, paprika och morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk] till stekpanan, och stek i 1-2 min. Blanda sedan i stekta grönsaker med färdig bulguri kastrullen.

5

Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i persilja och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

 

6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor. Ringla över resterande yoghurt och garnera med resterande persiljeblad.