topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkisk kycklingbowl

Turkisk kycklingbowl

med granatäpple och persiljebulgur

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Paprika

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ burk

Tomatpuré

½ st

Granatäpple

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

4 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Smör (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2678 kJ
Fett24.5 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater55.1 g
varav socker27.1 g
Protein45.2 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan. Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja* [1 msk | 2 msk] och yoghurt [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*, och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered frukt & grönt
2

Finhacka lök. Skala och finhacka morot. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika. Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så att kärnorna lossnar. Halvera granatäpple. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och släng det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, paprika och morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

Blanda grönsaker & bulgur
4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk] till stekpanan, och stek i 1-2 min. Blanda sedan i stekta grönsaker med färdig bulguri kastrullen.

Stek kyckling
5

Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i persilja och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

 

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor. Ringla över resterande yoghurt och garnera med resterande persiljeblad.