Upplev influenser från det turkiska köket med kvällens gröna middag – vegofärsfylld zucchini! Vi steker vegofärsen med lök, tomat och souvlaki-krydda och serverar den med mandel- och persiljecouscous och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Tomat
½ st
Lök
4 g
Souvlaki-kryddmix
2 st
Zucchini
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera zucchini på längden. Gröp försiktigt ut kärnorna i mitten med en liten sked och ställ dem åt sidan i en liten skål.
Placera zucchini på en plåt med bakplåtspapper med den urgröpta sidan uppåt.
Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.
Under tiden, koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, olivolja och grönsaksbuljong. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.
Finhacka lök, tomat och urgröpta zucchinikärnor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök, hackad zucchini, souvlaki-kryddmix och salt i 4–5 min, eller tills löken är mjuk.
Tillsätt tomat och stek i ytterligare 2–3 min.
Grovhacka persilja och mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Fyll färdigrostad zucchini med vegofärs.
Rosta i ugnen i ytterligare 1–2 min.
Vänd ner persilja i kastrullen med couscous.
Lägg upp fylld zucchini och couscous på tallrikar.
Ringla yoghurt över zucchini och toppa couscous med mandlar.