Turkisk vegofärsfylld zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkisk vegofärsfylld zucchini

Turkisk vegofärsfylld zucchini

med mandel- och persiljecouscous & yoghurt

Upplev influenser från det turkiska köket med kvällens gröna middag – vegofärsfylld zucchini! Vi steker vegofärsen med lök, tomat och souvlaki-krydda och serverar den med mandel- och persiljecouscous och svalkande yoghurt.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Selleri
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Tomat

½ st

Lök

4 g

Souvlaki-kryddmix

2 st

Zucchini

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2965 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett39.4 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater52.4 g
varav socker11.1 g
Protein30 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta zucchini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera zucchini på längden. Gröp försiktigt ut kärnorna i mitten med en liten sked och ställ dem åt sidan i en liten skål.

Placera zucchini på en plåt med bakplåtspapper med den urgröpta sidan uppåt.

Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuk.

Laga couscous
2

Under tiden, koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull. 

Rör i couscous, olivolja och grönsaksbuljong. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Stek vegofärs
3

Finhacka lök, tomat och urgröpta zucchinikärnor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegofärs, lök, hackad zucchini, souvlaki-kryddmix och salt i 4–5 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt tomat och stek i ytterligare 2–3 min.

Rosta mandlar
4

Grovhacka persilja och mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Fyll zucchini
5

Fyll färdigrostad zucchini med vegofärs.

Rosta i ugnen i ytterligare 1–2 min.

Vänd ner persilja i kastrullen med couscous.

Servera
6

Lägg upp fylld zucchini och couscous på tallrikar.

Ringla yoghurt över zucchini och toppa couscous med mandlar.