HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortelloni Puttanesca
topBanner
Tortelloni puttanesca

Tortelloni puttanesca

med kryddig tomatsås och kalamataoliver

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med kryddig tomatsås med paprika, zucchini, schalottenlök, worcestershire sås och kalamataoliver. Vi toppar vår Tortelloni puttanesca med ost och chili och så är maten färdig!

Taggar:SnabbVegetariskStark
Allergener:GlutenSojaSenapÄggMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

40 g

Kalamataoliver

220 g

Zucchini

2 g

Medelhavets Pärla

15 g

Worcestershiresås

(InnehållerGluten, Soja, Senap)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ g

Chili flakes

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerGluten, Ägg, MjölkKan innehållaSoja, Senap)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2913 kJ
Fett24.61 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater87.12 g
varav socker29.1 g
Protein26.06 g
Salt5.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

2

Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka oliver. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och zucchini tills de börjar mjukna, 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills genomskinliga, 1 min.

 

4

Tillsätt Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], worcestershiresås, oliver, krossade tomater, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud i 3-5 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Häll av vattnet och rör i pasta i tomatsåsen. Rör i spenat och sjud tills den har mjuknat, 1 min. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

 

6

Lägg upp tortelloni puttanesca i skålar. Strö över chili flakes och hyvlad ost.