Bacon Tortelloni arrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bacon Tortelloni arrabiata

with mushroom filling and fresh basil

Arrabiata är en het tomatsås som är en klassiker i det italienska köket. Här kombinerar vi den med svamptortellini och knaperstekt bacon till en god och lättlagad middag som är färdig på nolltid.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Röd chili

140 g

Bacon, tärnad

1 portionspåse

Basilika

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3371 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett43.4 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater73 g
varav socker17.9 g
Protein28.6 g
Salt6.1 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, chili och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka.

Tillsätt krossade tomater, socker, salt, smör och en generös nypa peppar och sjud i 3–4 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

2

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Grovhacka basilika.

Tillsätt sparat pastavatten till tomatsåsen och sjud i 2–3 min.

Vänd ner tortelloni och hälften av den hackade basilikan i såsen precis innan servering.

4

Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar och toppa med bacon.

Garnera med resterande persilja.