
Tikka Masala på kikärtor
med korianderchips och svalkande yoghurt
Ikväll lagar vi en härlig gryta med kikärtor, lök, ingefära, tomat, grädde och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Milda Mahal. Vi serverar vår Tikka Masala med fluffigt ris, korianderchips, gurka och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Kikärtor
1 st
Lök
½ burk
Tomatpuré
½ st
Ingefära
4 g
Curry-on
4 g
Milda Mahal
30 g
Tikka masala
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
150 g
Basmatiris
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Gurka
1 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 tsk
Socker (steg 5)
¼ msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i ingefära, Milda Mahal, Curry-On, tikka masala och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 2 min.
Rör i vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Täck med lock och sjud på låg värme i 10 min.

Medan såsen sjuder, häll av och skölj kikärtor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka koriander (spara några hela blad till steg 6).
Skär tortilla [1/2 paket, 2P] i 3 cm breda band.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera tortillaband på en plåt med bakplåtspapper i ett lager och ringla över korianderolja.
Baka tills gyllene och spröda, 4-6 min.
TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.

När såsen har sjudit i 10 min, rör i kikärtor, matlagningsgrädde, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Sjud utan lock i ytterligare i 5-6 min.
Krydda med limejuice [1/2 msk | 1 msk], smaka av med salt, och ta sen av värme.
Blanda gurka, resterande koriander, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], resterande limejuice och en nypa salt i en skål.

Lägg upp tikka masala på kikärtor i skålar.
Toppa med en generös klick yoghurt och korianderblad.
Servera med korianderchips, samt ris, gurka och resterande yoghurt i separata skålar.