Tikka Masala på kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala på kikärtor

Tikka Masala på kikärtor

med korianderchips och svalkande yoghurt

Ikväll lagar vi en härlig gryta med kikärtor, lök, ingefära, tomat, grädde och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Milda Mahal. Vi serverar vår Tikka Masala med fluffigt ris, korianderchips, gurka och svalkande yoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

1

Lök

½

Tomatpuré

½

Ingefära

4

Curry-on

4

Milda Mahal

30

Tikka masala

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

150

Basmatiris

½

Lime

1

Koriander

1

Gurka

1

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Smör (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

2

Vatten (steg 2)

2

Olivolja (steg 4)

½

Salt (steg 5)

1

Socker (steg 5)

¼

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)974 kcal
Energi (kJ)4076 kJ
Fett46.3 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater109.9 g
varav socker15.6 g
Protein22.6 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Koka sås
2

Finhacka lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, tills mjuk.

Rör i ingefära, Milda Mahal, Curry-On, tikka masala och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 2 min.

Rör i vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Täck med lock och sjud på låg värme i 10 min. 

Förbered råvaror
3

Medan såsen sjuder, häll av och skölj kikärtor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander (spara några hela blad till steg 6). 

Skär tortilla [1/2 paket, 2P] i 3 cm breda band.

Gör korianderchips
4

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Placera tortillaband på en plåt med bakplåtspapper i ett lager och ringla över korianderolja. 

Baka tills gyllene och spröda, 4-6 min.

TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.

Tillsätt kikärtor
5

När såsen har sjudit i 10 min, rör i kikärtor, matlagningsgrädde, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Sjud utan lock i ytterligare i 5-6 min.

Krydda med limejuice [1/2 msk | 1 msk], smaka av med salt, och ta sen av värme.

Blanda gurka, resterande koriander, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], resterande limejuice och en nypa salt i en skål.

Servera
6

Lägg upp tikka masala på kikärtor i skålar.

Toppa med en generös klick yoghurt och korianderblad. 

Servera med korianderchips, samt ris, gurka och resterande yoghurt i separata skålar.