Skip to main content
Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze
Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze

Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze

med kokosris och saftig mangosallad

4.5
(236)

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

100 ml

Kokosmjölk

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

½ st

Mango

1 st

Chili

1 st

Citrusfrukt

80 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

75 g

Haricots verts

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3461 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett26.2 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater106.7 g
varav socker36.9 g
Kostfiber5.1 g
Protein34.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk i 2-4 min per sida, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt sås
5

Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.

Servera
6

Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt torsk ovanpå. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.