Thailändsk kyckling-cashew wok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk kyckling-cashew wok

Thailändsk kyckling-cashew wok

med krämigt kokosris och thaibasilika

Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en fantastisk kyckling-cashew wok med massor av underbara ingredienser. Vi fyller vår wok med panerad kyckling, paprika, lök, sockerärtor, cashewnötter och massor av härliga kryddor. Spännande tillbehör är krämigt kokosris och färsk thaibasilika.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 ml

Kokosmjölk

150 g

Jasminris

2 st

Paprika

1 st

Lök

1 portionspåse

Sockerärtor

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd chili

1 portionspåse

Thaibasilika

½ st

Lime

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4346 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett33.7 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater124.4 g
varav socker41 g
Protein54 g
Salt9.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor. 

Skär lök i tunna skivor. 

Halvera sockerärtor på längden. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Kärna ur och finhacka chili. 

Plocka thaibasilikablad och riv dem i grova bitar. 

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och lök i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. 

Tillsätt sockerärtor och stek i 1 min. Krydda med salt och peppar, och sätt åt sidan i en skål. 

Under tiden, blanda mjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölmixen tills täckt.  

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. 

Stek kyckling i 4-5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då. 

Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, vitlök, limejuice, vatten [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Tillsätt grönsaker
5

Rör i sojaglaze, stekta grönsaker, hälften av chilin och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Sjud tills såsen tjocknat något, 1-2 min.  

Rör i cashewnötter och ta av från värme. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris (1 portion) och pressa så att den blir kompakt. Placera en djup tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna. 

Lägg upp kyckling-cashew wok bredvid riset. 

Garnera med resterande chili och thaibasilika.