Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en fantastisk kyckling-cashew wok med massor av underbara ingredienser. Vi fyller vår wok med panerad kyckling, paprika, lök, sockerärtor, cashewnötter och massor av härliga kryddor. Spännande tillbehör är krämigt kokosris och färsk thaibasilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Kokosmjölk
150
Jasminris
2
Paprika
1
Lök
150
Sockerärtor
1
Vitlöksklyfta
1
Röd chili
1
Thaibasilika
½
Lime
300
Strimlad kycklingbröstfilé
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
80
Sweet chilisås
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med
kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor.
Skär lök i tunna skivor.
Halvera sockerärtor på längden.
Finhacka eller pressa vitlök.
Kärna ur och finhacka chili.
Plocka thaibasilikablad och riv dem i grova bitar.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika och lök tills de börjar mjukna, 3-4 min.
Tillsätt sockerärtor och stek i 1 min. Krydda med salt och peppar, ta av från värme och lägg över grönsaker på en tallrik.
Under tiden, blanda mjöl [3 msk I 6 msk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölmixen tills täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda sojasås, sweet chilisås, vitlök, juice från limeklyftor, vatten [1/2 dl | 1 dl] och Ginger Ninja i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Rör i sojaglaze, stekta grönsaker, hälften av chilin och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Sjud tills såsen tjocknat något, 1-2 min.
Rör i cashewnötter och ta av från värme.
Rör om i ris med en gaffel.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och kyckling-cashew wok i skålar.
Garnera med resterande chili och thaibasilika.