Thailändsk grön räkcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk grön räkcurry

Thailändsk grön räkcurry

med färsk basilika och vitlöksolja

Currypasta är en stapelvara i det thailändska köket och ger kvällens snabba middag fantastisk smak. Förutom grön currypasta innehåller den krämiga kokossåsen räkor och spenat och smaksätts med vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi serverar den med jasminris och tunt skivad morot med en skvätt limesaft och toppar med färsk chili, basilika, sesamfrön och vitlöksolja.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ st

Röd chili

150 g

Jasminris

40 g

Grön currypasta

30 g

Spenat

4 g

Ga-Laksa

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

2 msk

Olja till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3079 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett42.1 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater73 g
varav socker7.3 g
Protein18 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda morotssallad
2

Skölj och finhacka spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Blanda morot, limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme

Krydda räkor med salt.

Tillsätt kokosmjölk, räkor, grön currypasta, spenat, Ga-Laksa, vatten, salt och socker till pannan.

Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna något.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka vitlök och chili
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili.

Gör vitlöksolja
5

Blanda vitlök, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och morotssallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med räkor och sås.

Riv basilikablad över rätten.

Garnera med chili och sesamfrön och ringla över vitlöksolja.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.