
Låt oss fresta med en snabb rätt med inspiration från det thailändska köket! Vi steker fläskfärs med grönsaker och smaksätter med en god woksås innan vi serverar den med fluffigt jasminris.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
15 g
Fisksås
(Innehåller: Fisk, Soja)
150 g
Jasminris
250 g
Fläskfärs
75 g
Haricots verts
4 g
Buljong
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Soja, Gluten, Sesam, Vete)
1 st
Chili
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
½ st
Purjolök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera och skölj sedan av purjolök. Skär den i tunna skivor.
Ansa och halvera haricots verts.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek haricots verts, purjolök och chili i 1–2 min.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt fläskfärs och stek i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, buljong och vatten till stekpannan och stek i 1 min.

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.