Skip to main content
Thai-inspirerad fläskfärswok
Thai-inspirerad fläskfärswok

Thai-inspirerad fläskfärswok

med färsk chili och haricots verts

Låt oss fresta med en snabb rätt med inspiration från det thailändska köket! Vi steker fläskfärs med grönsaker och smaksätter med en god woksås innan vi serverar den med fluffigt jasminris.

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Sesam
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Fisksås

(Innehåller: Fisk, Soja)

150 g

Jasminris

250 g

Fläskfärs

75 g

Haricots verts

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Soja, Gluten, Sesam, Vete)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3139 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett36.9 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker19.2 g
Kostfiber6.9 g
Protein28.3 g
Salt4.9 g
Potassium93.8 mg
Calcium28 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skölj sedan av purjolök. Skär den i tunna skivor.

Ansa och halvera haricots verts.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek haricots verts, purjolök och chili i 1–2 min.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek färs
4

Tillsätt fläskfärs och stek i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, kycklingbuljong och vatten till stekpannan och stek i 1 min.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.