
Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Kvällens middag är en så kallad ”one pot”-pasta med blandfärs, vilket betyder att hela rätten görs i en och samma stekpanna. Det gör inte bara att den går snabbt och lätt att laga, utan också att pastan blir extra krämig av att kokas direkt i den texmexkryddade grädd- och tomatsåsen. Vi toppar med riven ost och med färsk chili och koriander för de som vill ha ännu mer smak.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
½ st
Majs
4 g
Buljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Chili
1 st
Lök
180 g
Makaroner
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Finhacka lök.
Häll av majs.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i tomatpuré, majs, matlagningsgrädde, köttbuljong, vatten, socker, pasta, salt och en nypa peppar.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills pasta är ”al dente”. Rör om då och då.
TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Toppa färdig pasta med ostmix och låt den smälta ner i såsen.

Lägg upp pasta i skålar och garnera med koriander och chili för den som vill.