Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska tacos med vegofärs kryddad med ljuvliga mexikanska kryddor. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, vegofärs, sallad, tomat, cajundressing och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ paket
Svarta bönor
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Tomat
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Häll av och skölj svarta bönor [½ paket, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, bönor, vegofärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ban, en nypa salt och peppar i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 1-2 min, eller tills genomvarmt.
Under tiden, blanda gräddfil, majonnäs och resterande Ay Cajun-ba i en liten skål.
Halvera och skär tomat i tunna skivor.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Ställ fram alla ingredienser.
Bre tortillas med cajundressing, och fyll dem med vegofärs, salladsmix och tomat.
Garnera med chili [½ paket, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.