
Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på klassiska tacos med välkända tillbehör. Vi steker nötfärs med Tex-Mex kryddor och BBQ-sås, som ger en spännande twist till köttet. Låt alla i familjen bygga sina egna tacos med den goda nötfärsen, tomat, riven morot och mozzarella.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Nötfärs
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
1
Lök
1
Tomat
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
60
Salladsmix
1
Morot
30
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Riv morot (oskalad). Finhacka tomat.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt.

Tillsätt lök och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Packa in minitortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min.

Blanda ner Tex-Mex och en skvätt vatten* i stekpannan med färsen, och stek i 1 min. Ta av från värme och blanda ner BBQ-sås [1/2 paket, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*. Skölj salladsmix.

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Lägg upp salladsmix, Tex-Mex nötfärs, tomat och riven morot på tortillas. Toppa med mozzarella.