topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex tacos

Tex-Mex tacos

med nötfärs, mozzarella & tomat

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på klassiska tacos med välkända tillbehör. Vi steker nötfärs med Tex-Mex kryddor och BBQ-sås, som ger en spännande twist till köttet. Låt alla i familjen bygga sina egna tacos med den goda nötfärsen, tomat, riven morot och mozzarella.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

5

Tex-Mex

1

Lök

1

Tomat

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

60

Salladsmix

1

Morot

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)750 kcal
Energi (kJ)3137 kJ
Fett28.86 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater73.72 g
varav socker22.6 g
Protein3.1 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Riv morot (oskalad). Finhacka tomat.

Stek nötfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. 

Stek lök
3

Tillsätt lök och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Packa in minitortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min.

Krydda nötfärs
5

Blanda ner Tex-Mex och en skvätt vatten* i stekpannan med färsen, och stek i 1 min. Ta av från värme och blanda ner BBQ-sås [1/2 paket, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*. Skölj salladsmix.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Lägg upp salladsmix, Tex-Mex nötfärs, tomat och riven morot på tortillas. Toppa med mozzarella.