topBanner
Tex-Mex tacos

Tex-Mex tacos

med nötfärs, mozzarella & tomat

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på klassiska tacos med välkända tillbehör. Vi steker nötfärs med Tex-Mex kryddor och BBQ-sås, som ger en spännande twist till köttet. Låt alla i familjen bygga sina egna tacos med den goda nötfärsen, tomat, riven morot och mozzarella.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

1 st

Tomat

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

60 g

Salladsmix

1 st

Morot

30 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3110 kJ
Energi (kcal)743 kcal
Fett29 g
varav mättat11 g
Kolhydrater74 g
varav socker22 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Riv morot (oskalad). Finhacka tomat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt.

3

Tillsätt lök och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Packa in minitortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min.

5

Blanda ner Tex-Mex och en skvätt vatten* i stekpannan med färsen, och stek i 1 min. Ta av från värme och blanda ner BBQ-sås [1/2 paket, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*. Skölj salladsmix.

6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Lägg upp salladsmix, Tex-Mex nötfärs, tomat och riven morot på tortillas. Toppa med mozzarella.