HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon Tex Mex Ryggbiff Och Avokadosalsa
topBanner
 Tex-mex ryggbiff och avokadosalsa

Tex-mex ryggbiff och avokadosalsa

med mozzarellagratinerad sötpotatis och jalapeno

Premium

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid med massor av kulinariska överraskningar! Vi ska ha supermör ryggbiff, och vi drömmer oss bort till Mexico och kryddar biffarna med vår härliga Tex-Mex kryddblandning. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och gratinerar sötpotatis med mozzarella. Spännande tillbehör är avokadosalsa, aioli och limeklyftor.

Allergener:mjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

1 st

Ekologisk lime

½ st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1092.7749 kcal
Energi (kJ)4572.1704 kJ
Fett77.3885 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater44.584 g
varav socker6.1 g
Protein44.2935 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Finhacka jalapeno [½ st, 2P].

3

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, koriander, en skvätt limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål.

4

Gnid in kött med Tex-Mex. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. 

5

Ta ut plåten från ugnen, och fös ihop sötpotatis. Toppa sötpotatis med mozzarella och gratinera i ugnen i 3-4 min, eller tills osten har smält. Ta ut plåten och strö över jalapenoTIPS: Skippa jalapeño om du inte tycker om stark mat. Skär kött i skivor.

6

Lägg upp gratinerad sötpotatis och kött på tallrikar. Toppa köttet med avokadosalsa och servera med aioli och limeklyftor.