Tex-mex ryggbiff och avokadosalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex ryggbiff och avokadosalsa

Tex-mex ryggbiff och avokadosalsa

med mozzarellagratinerad sötpotatis och jalapeno

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid med massor av kulinariska överraskningar! Vi ska ha supermör ryggbiff, och vi drömmer oss bort till Mexico och kryddar biffarna med vår härliga Tex-Mex kryddblandning. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och gratinerar sötpotatis med mozzarella. Spännande tillbehör är avokadosalsa, aioli och limeklyftor.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

450

Sötpotatis

1

Avokado

½

Rödlök

1

Tomat

1

Koriander

1

Ekologisk lime

½

Jalapeno

5

Tex-Mex

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1093 kcal
Energi (kJ)4572 kJ
Fett77.39 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater44.58 g
varav socker6.1 g
Protein44.29 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Finhacka jalapeno [½ st, 2P].

Blanda avokadosalsa
3

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, koriander, en skvätt limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål.

Stek ryggbiff
4

Gnid in kött med Tex-Mex. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. 

Gratinera sötpotatis
5

Ta ut plåten från ugnen, och fös ihop sötpotatis. Toppa sötpotatis med mozzarella och gratinera i ugnen i 3-4 min, eller tills osten har smält. Ta ut plåten och strö över jalapenoTIPS: Skippa jalapeño om du inte tycker om stark mat. Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp gratinerad sötpotatis och kött på tallrikar. Toppa köttet med avokadosalsa och servera med aioli och limeklyftor.