Sallad niçoise är en traditionell rätt från den franska rivieran. Här bjuder vi på vår egen twist på denna klassiker och serverar stekt öring på en bädd av kokt potatis, sallad och syltad rödlök. En klick krämig dilldressing blir pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
½ st
Rödlök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
½ st
Gurka
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Citron
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
2 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och låt svalna något. Halvera potatis och lägg tillbaka den i kastrullen.
Tillsätt smör och en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Finhacka dill.
Blanda gräddfil, dill, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera citron.
Skölj salladsmix.
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Blanda en generös skvätt citronsaft, olivolja, senap, salt, socker och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner salladsmix och gurka.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp sallad, potatis och syltad rödlök i skålar.
Toppa med fisk och en klick dilldressing.