Japansk katsubowl på vegonuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Japansk katsubowl på vegonuggets

med currysås och sesambroccoli

Smaka på Japan med vår vegetariska katsubowl som består av ingefärskokt jasminris, vegonuggets, limesyltad gurka och sesamrostad broccoli. Vuxna och barn som gillar kryddig mat kan avnjuta en smarrig currysås till sina vegonuggets, men man kan också välja att doppa dem i klassisk majonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Havre
Vete
Korn
Soja
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

4 g

Curry-On

90 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Lime

250 g

Broccoli

5 g

Ingefärspasta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till sås

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3965 kJ
Energi (kcal)948 kcal
Fett42.7 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater108.9 g
varav socker18.6 g
Protein26.3 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Placera nuggets på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta broccoli och nuggets i ugnen i 12 min, eller tills spröda och gyllene.

4

Under tiden, smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Curry-On i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, sweet chilisås och mjöl och vispa ihop.

Tillsätt vatten och kokosmjölk.

Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

5

Vänd broccoli med sesamolja och sesamfrön precis innan servering.

6

Lägg upp ris, nuggets, broccoli och gurka i skålar.

Ringla currysås över nuggets till vuxenportionerna och servera barnportionerna med en klick majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image