Smaka på Japan med vår vegetariska katsubowl som består av ingefärskokt jasminris, vegonuggets, limesyltad gurka och sesamrostad broccoli. Vuxna och barn som gillar kryddig mat kan avnjuta en smarrig currysås till sina vegonuggets, men man kan också välja att doppa dem i klassisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
4 g
Curry-On
90 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Lime
250 g
Broccoli
5 g
Ingefärspasta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
40 g
Sweet chilisås
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till sås
½ msk
Mjöl till sås
1 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Placera nuggets på en ny plåt med bakplåtspapper.
Rosta broccoli och nuggets i ugnen i 12 min, eller tills spröda och gyllene.
Under tiden, smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs Curry-On i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och mjöl och vispa ihop.
Tillsätt vatten och kokosmjölk.
Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Vänd broccoli med sesamolja och sesamfrön precis innan servering.
Lägg upp ris, nuggets, broccoli och gurka i skålar.
Ringla currysås över nuggets till vuxenportionerna och servera barnportionerna med en klick majonnäs.