
Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangrattato.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Paprika
½ st
Zucchini
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Basilika
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
390 g
Krossade tomater
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Mjölk, Nötter, Soja, Blötdjur, Fisk, Kräftdjur, Senap, valnötter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* och en generös nypa salt* i en medelstor kastrull. Halvera paprika, kärna ur, och skär i tunna skivor. Skär zucchini i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min, tills möra.

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*och sätt åt sidan under lock. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Finhacka vitlök. Finhacka basilikablad (spara lite till garnering).

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min, tills väldoftande. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och sätt åt sidan i en medelstor skål.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas Favorit och resterande vitlök i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, pastavatten, och grönsaksbuljong. Smaksätt med en generös nypa peppar*. Sjud i 2-3 min på medelvärme, och rör sen i crème fraiche [½ st, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.