topBanner
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliatelle som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av lagrad hårdost och några droppar citron.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:äggglutenmjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

½ st

Citron

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

1 påse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2502 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett11 g
varav mättat4 g
Kolhydrater95 g
varav socker21 g
Protein22 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finriv citronzest. Finhacka vitlök och basilikablad (spara några blad till garnering).

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela tagliatellen och tomatsåsen mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika, citron- och vitlökspangrattato.