HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Toscana Style
topBanner
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliatelle som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av lagrad hårdost och några droppar citron.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensulfiterselleriäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Basilika

300 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

4 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

250 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Zucchini

Rödlök

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

Citron

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2099.4475 kJ
Energi (kcal)501.78 kcal
Fett7.166 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater96.41 g
varav socker11.9 g
Protein16.49 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finriv citronzest. Finhacka vitlök och basilikablad (spara några blad till garnering). 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela tagliatellen och tomatsåsen mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika, citron- och vitlökspangrattato.