Vegetariska pulled bean-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska pulled bean-tacos

Vegetariska pulled bean-tacos

med karamelliserad lök och avokado crema

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska pulled bean-tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekta pulled beans, karamelliserad rödlök, sallad, tomat och en ljuvlig avokado crema.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½

Torkad oregano

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

½

Citron

1

Avokado

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

1

Sallad

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

3

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)967 kcal
Energi (kJ)4047 kJ
Fett43.9 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker21.2 g
Protein43.7 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme.

Stek rödlök under omrörning, 5-6 min, tills mjuk.

Rör i balsamvinäger, socker [3 tsk | 6 tsk], en skvätt vatten och en nypa salt. Stek tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över till en liten skål. 

Marinera pulled beans
3

Blanda oregano [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar, lite olivolja och hälften av vitlöken i en medelstor skål.

Vänd pulled beans i marinaden och ställ åt sidan.

Blanda avokado crema
4

Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera, kärna ur, gröp ur avokado med en sked och lägg det i en skål.

Tillsätt majonnäs, resterande vitlök och en generös skvätt citronjuice. Mosa med en gaffel tills slät. Krydda med salt och peppar.

Stek pulled beans
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek pulled beans tills brynt, 3-4 min.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Riv av salladsblad.

Servera
6

Fyll tortillas med pulled beans, salladsblad, karamelliserad lök och tomat.

Ringla över avokado crema och servera med resterande citronklyftor.