Sydostasiatiskt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med grönsaker, jasminris och rostade sesamfrön

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och rör ihop en krämig dressing med majo & soja. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pak choi

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Gurka

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

4

Ga-Laksa

1

Vitlöksklyfta

250

Skivad fläskkotlett

10

Sesamfrön

2

Morot

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 5)

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)603 kcal
Energi (kJ)2523 kJ
Fett19.32 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater72.88 g
varav socker9.6 g
Protein35.02 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Riv vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

Blanda dressing
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en liten skål. Blanda majonnäs och hälften av sojasåsen ordentligt i en liten skål, och ställ åt sidan till servering.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål. Skär fläskkött i 2 cm breda strimlor medan grönsakerna steks. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, resterande sojasås och en nypa socker*. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*. 

Servera
6

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Skeda över sojamajo och garnera med rostade sesamfrön.