topBanner
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med grönsaker, jasminris och rostade sesamfrön

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och rör ihop en krämig dressing med majo & soja. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:sesamäggsenapglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

250 g

Fläskkotlett, skivad

200 g

Pak choi

1 st

Gurka

2 st

Morot

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

4 g

Ga-Laksa

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

tsk

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2523 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett19 g
varav mättat4 g
Kolhydrater73 g
varav socker10 g
Protein35 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en liten skål. Blanda majonnäs och hälften av sojasåsen ordentligt i en liten skål, och ställ åt sidan till servering.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål. Skär fläskkött i 2 cm breda strimlor medan grönsakerna steks. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, resterande sojasås och en nypa socker*. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Skeda över sojamajo och garnera med rostade sesamfrön.