Sweet chilimarinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilimarinerat fläskkött

Sweet chilimarinerat fläskkött

med stekt broccolini och buljongkokt jasminris

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

75

Broccolini

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

1

Ekologisk lime

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

½

Ingefära

250

Skivad fläskkotlett

1

Rödlök

1

Morot

40

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2600 kJ
Fett15.74 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater85.45 g
varav socker18.5 g
Protein34.57 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong i en kastrull. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär morot i 1/2 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär broccolini [1/2 påse, 2P] i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna köttet i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Blanda sås
4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsakerna med en nypa salt* och peppar*. Lägg över dem i en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek fläskkött
5

Om nödvändigt, hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 s av stektiden, och rör om tills den är uppvärm och ingefäran inte längre är “rå”.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.