Svamprisotto

Svamprisotto

med purjolök, spenat och valnötter

Unna dig lite lyx med denna smarriga, krämiga svamprisotto smaksatt med salvia och pecorino. Riset kokas med grönsaksbuljong och smakintensiteten skruvas upp med citronzest, spenat och purjolök. Knapriga valnötter blir en perfekt kontrast till den lena risotton, och med ens har du en hänförande middag att sätta gaffeln i - solklart värt de 45 minuter den tar att laga!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Portobello

1 st

Purjolök

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

150 g

Risottoris

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Salvia

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Spenat

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1860 kJ
Energi (kcal)445 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater68 g
varav socker7 g
Kostfiber5 g
Protein15 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skiva portobello och purjolök tunt.

Finhacka vitlök.Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och en nypa salt och peppar* i 4-5 min, eller tills svampen är mjuk. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs purjolök i 3-4 min, eller tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök, citronzest och risottoris och fräs under omrörning i 1 min.

Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Låt koka under omrörning tills allt kokat samman, ca 2 min.

4

Överför risotton till en ugnsform. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 22-26 min.

Rör ner en skvätt vatten om risotton ser torr ut.

Plocka salviabladen. Grovhacka valnötter. Riv pecorino.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en generös skvätt olja* på en medelhög värme. Tillsätt salvia och fräs i 2-3 min, eller tills bladen börjar bli krispiga. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

6

Rör ner spenaten, svampen och hälften av osten i risotton.

Fördela risotton mellan era tallrikar och toppa sedan med valnötter, salvia och resterande pecorino. Servera med citronklyftor vid sidan av.