Bara fantasin sätter gränser för hur en burgare kan se ut! I kväll lyxar vi till det och lagar en asiatisk variant med biffar vända i koreansk BBQ-glaze, kimchiinspirerad sallad och sesampommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Briochebröd
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
75 g
Koreansk BBQ-sås
Vegansk asiatisk majonnäs
½ st
Morot, Julienne
1 st
Lime
1 g
Chiliflakes
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
1 st
Kålrabbi, vit
75 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
1 st
Koriander
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till slaw
½ tsk
Socker till sallad
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera lime.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.
Blanda kålrabbi, en generös skvätt limesaft, salt, socker, chilifllakes, kål och morot i en stor skål. Ställ åt sidan.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Tillsätt koreansk BBQ-sås och vänd runt burgare. Ta av från värme.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Vänd pommes med sesamfrön precis innan servering.
Bre bröd med hälften av den asiatiska majonnäsen och fyll dem med biffar och en del av salladen.
Servera med resterande sallad, pommes och majonnäs.
Toppa pommes med salladslök och koriander.