Skip to main content
Koreansk BBQ-glaserad burgare

Koreansk BBQ-glaserad burgare

med kimchiinspirerad sallad och sesampommes

Bara fantasin sätter gränser för hur en burgare kan se ut! I kväll lyxar vi till det och lagar en asiatisk variant med biffar vända i koreansk BBQ-glaze, kimchiinspirerad sallad och sesampommes.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

225 g

Nötfärs

25 g

Ströbröd

75 g

Koreansk BBQ-sås

Vegansk asiatisk majonnäs

½ st

Morot, Julienne

1 st

Lime

1 g

Chiliflakes

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

1 st

Kålrabbi, vit

75 g

Förskuren spetskål

1 st

Salladslök

1 st

Koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till slaw

½ tsk

Socker till sallad

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

Näringsvärden

Energi (kJ)5214 kJ
Energi (kcal)1246 kcal
Fett65.4 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater126.1 g
varav socker27.4 g
Kostfiber12.7 g
Protein44.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, halvera lime.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Blanda kålrabbi, en generös skvätt limesaft, salt, socker, chilifllakes, kål och morot i en stor skål. Ställ åt sidan.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål. 

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

Tillsätt koreansk BBQ-sås och vänd runt burgare. Ta av från värme.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

5

Vänd pommes med sesamfrön precis innan servering.

6

Bre bröd med hälften av den asiatiska majonnäsen och fyll dem med biffar och en del av salladen.

Servera med resterande sallad, pommes och majonnäs.

Toppa pommes med salladslök och koriander.