
I kväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt – perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör rumpstek som steks till perfektion serveras med festliga tillbehör – klyftpotatis med gratinerat osttäcke, rödbetssallad med körvel och pinjenötter och en fantastisk rödvinssås. Smaklig (fest)måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Körvel
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
4 ml
Tryffelolja
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
1 st
Vitlöksklyfta
3 st
Rödbeta
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Tärna rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera potatis och rödbeta på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene.Ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär bort stjälk från körvel.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Strö ost över klyftpotatis när det återstår 5 min av tillagningstiden, och gratinera tills ost är gyllene.
Medan kött vilar, hetta upp olivolja på medelhög värme i stekpannan (behåll kvarvarande sky).
Fräs vitlök i 20–30 sek, tills väldoftande.
Rör i en skvätt vatten, rödvinssås, sky från foliepaketet, salt och en nypa peppar. Sjud under omrörning i 2–3 min.
TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen verkar tjock.

Blanda försiktigt rostad rödbeta, körvel, olivolja, en nypa salt och peppar i en skål.
Blanda majonnäs, tryffelolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, klyftpotatis och rödbetssallad på tallrikar.
Toppa rödbetssallad med pinjenötter.
Ringla rödvinssås över köttet.
Servera med tryffelmajonnäs.