Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax

Stekt rotfruktsrösti och kallrökt lax

med picklad gurka och färsk dill

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt recept på rösti har potatis, morot, palsternacka, rödlök och vitlök i smeten, vilket ger härlig smak och textur. Vi serverar våra rotfruktsrösti med kokta rödbetor, rökt lax, picklade grönsaker och crème fraiche.

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Klimatsmart
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rotfruktsmix

1 st

Rödlök

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 2)

2 st

Ägg (steg 4)

3 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

3 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)520 kcal
Energi (kJ)2174 kJ
Fett24.74 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater46.66 g
varav socker19.7 g
Protein25.33 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka rödbeta
1

Tärna oskalad rödbeta (även den från rotfruktsmixen) i 2 cm stora bitar, och lägg ner i en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Koka rödbeta i 10-12 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och lägg tillbaka rödbeta i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Pickla grönsaker
2

Skär gurka i tunna skivor.

Grovhacka hälften av dillen (spara resten till garnering).

Skär hälften av rödlök i tunna skivor, och spara resten till steg 3.

Placera lökskivor, gurka, hackad dill, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Blanda så grönsakerna täcks av vätska och rör därefter om då och då. Häll av lagen precis innan servering. 

Förbered grönsaker
3

Riv potatis, morot och palsternacka (oskalade) grovt.

Finhacka resterande rödlök.

Riv eller pressa vitlök.

Blanda röstismet
4

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Rör i rivna rotfrukter, hackad rödlök, vitlök, vetemjöl [3 msk | 6 msk], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.

Stek rösti
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma rösti med en sked (2 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp rösti, rödbeta och picklade grönsaker på tallrikar.

Toppa med rökt lax och en klick crème fraiche [1/2 paket, 2P] ovanpå rösti.

Garnera med resterande dill.

Servera resterande crème fraiche vid sidan av.