Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En matig macka blir perfekt när du är på jakt efter en lättlagad lunch. Denna lyxvariant består av varma baguetter som vi fyller med aioli, karamelliserad lök, stekt rumpstek, rucola och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
1 st
Lök
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Rucola
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Placera baguetter direkt på gallret och rosta i ugnen i 7–8 min, eller tills uppvärmda.
Skölj rucola.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Lägg över köttet på en skärbräda och skär det i 1 cm tjocka skivor när det har vilat i ett par minuter.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Halvera baguetter på längden.
Bre baguettehalvor med aioli och fyll baguetter med karamelliserad lök, kött, ostmix och rucola.
TIPS: Om du vill kan du ugnsrosta fyllda baguetter tills osten har smält, 2–3 min.