Baguette med rumpstek och karamelliserad lök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette med rumpstek och karamelliserad lök

Baguette med rumpstek och karamelliserad lök

2 portioner | med cheddar och aioli

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En matig macka blir perfekt när du är på jakt efter en lättlagad lunch. Denna lyxvariant består av varma baguetter som vi fyller med aioli, karamelliserad lök, stekt rumpstek, rucola och riven ost.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

1 st

Lök

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3285 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett34.8 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater72.9 g
varav socker4.6 g
Protein46.3 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Värm baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Placera baguetter direkt på gallret och rosta i ugnen i 7–8 min, eller tills uppvärmda.

Karamellisera lök
2

Skölj rucola.

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk. 

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Lägg över köttet på en skärbräda och skär det i 1 cm tjocka skivor när det har vilat i ett par minuter.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
4

Halvera baguetter på längden.

Bre baguettehalvor med aioli och fyll baguetter med karamelliserad lök, kött, ostmix och rucola.

TIPS: Om du vill kan du ugnsrosta fyllda baguetter tills osten har smält, 2–3 min.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image