I kväll frestar vi med pankopanerad kyckling som har fått extra smak av BBQ-marinad och serveras med rostade grönsaker och en citrondoftande rädisslaw med rödkål. Tillsammans med krämig vitlöksdressing blir det en middag som hela familjen kommer att gilla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
1 st
Citron
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
2 st
Rödbeta
75 g
Rädisor
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Blomkålsbuketter
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till slaw
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med blomkål. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa fast panering på kycklingen tills den är täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Stek i omgångar vid behov.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor. Vänd ner dem i skålen med kål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker, rädisslaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.