Skip to main content
Pankopanerad BBQ-kyckling
Pankopanerad BBQ-kyckling

Pankopanerad BBQ-kyckling

med rädisslaw och rostade grönsaker

I kväll frestar vi med pankopanerad kyckling som har fått extra smak av BBQ-marinad och serveras med rostade grönsaker och en citrondoftande rädisslaw med rödkål. Tillsammans med krämig vitlöksdressing blir det en middag som hela familjen kommer att gilla.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 st

Citron

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

2 st

Rödbeta

75 g

Rädisor

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Blomkålsbuketter

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till slaw

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2678 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett22.6 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker52.2 g
Protein61.4 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med blomkål. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered slaw
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Panera kyckling
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa fast panering på kycklingen tills den är täckt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Stek i omgångar vid behov.

Blanda rädisslaw
5

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor. Vänd ner dem i skålen med kål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, rädisslaw och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.