
Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
200
Champinjoner
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
2
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Chiliflakes
4
Vitlöksflörter
20
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter)
1
Lök
1
Smör (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)

Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*.

Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Grovhacka hasselnötter. Skölj och grovhacka spenat.

Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt tortelloni i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt tortelloni till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*.

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.