
Spenat- och ricottafylld tortelloni
med krämig svampsås och knapriga hasselnötter
Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar. Lätt som en plätt och vips, redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
200 g
Champinjoner
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Zucchini
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 g
Chili flakes
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Lök
Ingår inte i din leverans
1 msk
Smör (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Skär svamp och lök i tunna skivor.
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Smält smör [1 msk | 2 msk] tillsammans med en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök, svamp och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och fräs i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt zucchini och fräs i 3-4 min.
Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.
Grovhacka hasselnötter.
Skölj och grovhacka spenat.
När grönsakerna väl har mjuknat, tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan.
Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något.
Smaka av med en generös nypa peppar.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min eller tills den är 'al dente'.
Häll av vattnet och tillsätt pasta till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt.
Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar.
Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar.
Garnera med hasselnötter och resterande spenat.