Spenat- och ricottafylld tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spenat- och ricottafylld tortelloni

Spenat- och ricottafylld tortelloni

med krämig svampsås och knapriga hasselnötter

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

200

Champinjoner

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Chiliflakes

4

Vitlöksflörter

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

1

Lök

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)770 kcal
Energi (kJ)3223 kJ
Fett39.56 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater71.12 g
varav socker14.8 g
Protein26.28 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Fräs grönsaker
2

Smält smör[1 msk | 2 msk] tillsammans med en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, svamp och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och fräs i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

Förbered spenat & nötter
3

Grovhacka hasselnötter. Skölj och grovhacka spenat.

Koka sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt pasta till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.