Röd curry-kryddad nudelsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd curry-kryddad nudelsoppa

Röd curry-kryddad nudelsoppa

med kokosmjölk, ostronskivling och pak choi

Med vår värmande kokossoppa med udonnudlar, grönsaker och röd curry trollar du fram en autentisk thailändsk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

75 g

Haricots verts

1 st

Lime

100 g

Ostronskivling

30 g

Röd currypasta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 ml

Kokosmjölk

4 g

Ga-Laksa

220 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till svamp

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1.5 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2242 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett31.9 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater48.2 g
varav socker10.2 g
Protein15.5 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Ugnsstek svamp
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi och jordnötter.

Ansa och halvera haricots verts.

Halvera lime.

Fräs kryddor
3

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek vitlök, Ga-Laksa, röd currypasta och chiliflakes i 1 min, eller tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga soppa
4

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, vatten, socker och salt och täck med lock.

Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 4–6 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt grönsaker och nudlar
5

Tillsätt haricots verts, pak choi och nudlar. Separera nudlar med en gaffel och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Ta av från värme och rör ner en generös skvätt limesaft och en nypa peppar.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med svamp.

Garnera med jordnötter.