Spanskinspirerade blandfärsalbondigas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerade blandfärsalbondigas

Spanskinspirerade blandfärsalbondigas

med krämig paprikasås och persiljeris

Albondigas är spanska köttbullar i tomatsås och spelar huvudrollen i kvällens middag. I detta snabba receptet slipper du rulla köttbullarna – vi klickar bara ut dem till biffar i pannan och tillagar dem i en krämig sås på matlagningsgrädde med paprika, tomatpuré, chiliflakes och rökt paprikapulver. Vi serverar våra albondigas med persiljeris och en snabb rucolasallad med citronsaft.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

250 g

Blandfärs

1 st

Citron

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4426 kJ
Energi (kcal)1058 kcal
Fett61.5 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker12.8 g
Protein36.9 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Stek biffar
3

Blanda färs, ägg, ströbröd, vitlök och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked färs direkt i stekpannan och platta till för att göra rustika biffar (3 per person). Stek under omrörning i 2–3 min, eller tills brynta.

Tillsätt paprika och stek i ytterligare 3–4 min, tills biffar är genomstekta och paprika mjuk.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj rucola.

Halvera citron.

Finhacka persilja.

Blanda rucola, citronsaft, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Tillsätt smör, chiliflakes, rökt paprikapulver och tomatpuré till pannan med färdiga biffar och paprika. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, vatten och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Rör ner persilja i ris precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp biffar, ris och sallad i djupa skålar.

Toppa biffar med sås från pannan.