⅓ msk
Tranbär
(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)10 dl
Spaghetti
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)Vitlöksklyfta
Schalottenlök
Skogschampinjoner
Bladpersilja
Morot
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)Crème fraiche
(Innehållermjölk)bacon-name
Olivolja*
Vatten*
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt en nypa salt*och spaghetti. Låt koka i 10-12 min. Häll av i ett durkslag och för över pastan till kastrullen igen och ställ åt sidan med lock på.
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skär bacon i 2 cm breda bitar. Dela svamp i 1 cm breda skivor.
Fräs lök, bacon och svamp i en stor stekpanna på medelvärme i 5 min.
Finhacka persilja (spara lite till servering). Tillsätt crème fraîche, persilja och spaghetti i stekpannan. Rör om ordentligt, ta stekpannan åt sidan och smaksätt med salt och peppar*.
Skala och grovriv morot. Blanda vitvinsvinäger, olivolja*, salt och peppar* i en skål. Lägg sedan till morot och tranbär.
Servera spaghettin med råkostsalladen på sidan.