HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Och Svampsås
topBanner
Spaghetti och svampsås

Spaghetti och svampsås

med bacon och råkost

Null

Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

⅓ msk

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

10 dl

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Skogschampinjoner

Bladpersilja

Morot

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

bacon-name

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)92.4571 kJ
Energi (kcal)22.0978 kcal
Fett2.4997 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater0.005 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt en nypa salt*och spaghetti. Låt koka i 10-12 min. Häll av i ett durkslag och för över pastan till kastrullen igen och ställ åt sidan med lock på.

2

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skär bacon i 2 cm breda bitar. Dela svamp i 1 cm breda skivor.

3

Fräs lök, bacon och svamp i en stor stekpanna på medelvärme i 5 min.

4

Finhacka persilja (spara lite till servering). Tillsätt crème fraîche, persilja och spaghetti i stekpannan. Rör om ordentligt, ta stekpannan åt sidan och smaksätt med salt och peppar*.

5

Skala och grovriv morot. Blanda vitvinsvinäger, olivolja*, salt och peppar* i en skål. Lägg sedan till morot och tranbär

6

Servera spaghettin med råkostsalladen på sidan.