topBanner
Spaghetti och svampsås

Spaghetti och svampsås

med bacon och råkost

Med en tillagningstid på 40 minuter kan du vara säker på att vår spaghetti med svampsås snabbt mättar de hungriga munnarna runt bordet.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 klyfta

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

70 g

Bacon, skivor

150 g

Skogschampinjoner

10 g

Bladpersilja

1 st

Morot

12 ml

Vitvinsvinäger

200 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

Ingår inte i din leverans

1000 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4515 kJ
Energi (kcal)1079 kcal
Fett59 g
varav mättat31 g
Kolhydrater108 g
varav socker18 g
Protein30 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt en nypa salt och spaghetti. Låt koka i 10-12 min. Häll av i ett durkslag och för över pastan till kastrullen igen och ställ åt sidan med lock på.

2

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skär bacon i 2 cm breda bitar. Dela svamp i 1 cm breda skivor.

3

Fräs lök, bacon och svamp i en stor stekpanna på medelvärme i 5 min.

4

Finhacka persilja (spara lite till servering). Tillsätt crème fraîche, persilja och spaghetti i stekpannan. Rör om ordentligt, ta stekpannan åt sidan och smaksätt med salt och peppar.

5

Skala och grovriv morot. Blanda vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. Lägg sedan till morot och tranbär.

6

Servera spaghettin med råkostsalladen på sidan.