Souvlakikryddad koftabowl på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlakikryddad koftabowl på blandfärs

Souvlakikryddad koftabowl på blandfärs

med gurk-, salladsost- och dillsallad

Till kvällens goda bowl har vi hämtat inspiration från det grekiska köket. Vi serverar souvlakikryddade koftas på en bädd av fluffig bulgur och en gurksallad med dill och grekisk salladsost och toppar med tahiniyoughurt.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

2 st

Morot

2 g

Medelhavets Pärla

1 st

Rödlök

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Gurka

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

1 st

Ägg till koftas

¼ tsk

Salt till koftas

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3511 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett49 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater54.1 g
varav socker10.3 g
Protein41.6 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Förbered koftas
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Riv rödlök grovt.

Blanda färs, rödlök, souvlaki-kryddmix, ägg, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över på en tallrik.

Koka bulgur
2

Riv morot grovt.

Rör ner bulgur, morot, Medelhavets Pärla och salt i kastrullen med vatten.

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek koftas
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Skär gurka i halvmånar.

Finhacka dill.

Blanda gurka, grekisk salladsost, dill, olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, tahini, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur och sallad i skålar och toppa bulgur med koftas.

Servera tahiniyoghurt i en liten skål.