
Sötpotatismos
med svarta bönor, salladsost och chimichurri
.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Hello Mexico kryddmix
450
Sötpotatis
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
1
Röd paprika
1
Svarta bönor
1
Bladpersilja
1
Röd chili
12.5
Vitvinsvinäger
75
Grekisk salladsost
Ingår inte i din leverans
3
Olivolja
Instruktioner
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.
Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Hello Mexico kryddmix och hälften av vitlöken i 6-8 min. Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Häll av sötpotatisen i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili . Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.
Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.