Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
450 g
Sötpotatis
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
½ st
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 paket
Svarta bönor
3 g
Hello Mexico kryddmix
1 påse
Bladpersilja
1 st
Chili
½ paket
Vitvinsvinäger
½ st
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)3 msk
Olivolja*
Salt* och peppar*
Olja*
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.
Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.
Finhacka lök och vitlök.
Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.
Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar.
Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, hälften av vitlöken, zucchini, paprika och Hello Mexico kryddmix i 6-8 min.
Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar.
Häll av sötpotatisen i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress.
Smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili .
Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker, salt och peppar.
TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.
Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.
Smaklig måltid!