HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötpotatismos
topBanner
Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor, salladsost och chimichurri

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Hello Mexico kryddmix

12.5 ml

Sötpotatis

3 msk

Lök

Vitlöksklyfta

Zucchini

Röd paprika

Svarta bönor

Bladpersilja

Chili

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)305.675 kcal
Energi (kJ)1278.9442 kJ
Fett23.765 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater12.3938 g
varav socker0.6 g
Protein8.625 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. 

2

Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Hello Mexico kryddmix och hälften av vitlöken i 6-8 min. Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Häll av sötpotatisen i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili . Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

6

Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.