topBanner
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Ingefära

450 g

Sötpotatis

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

60 g

Spenat

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

1 påse

Koriander

200 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja*

2 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4923 kJ
Energi (kcal)1177 kcal
Fett55 g
varav mättat26 g
Kolhydrater132 g
varav socker9 g
Protein32 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakpapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills de är mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära.

TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [2 dl | 4 dl] och grönsaksbuljong.

3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Smaka av med salt* och peppar*.

TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.

4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 4-6 min.

TIPS: 1) Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid! 2) Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.

6

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.