topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

450

Sötpotatis

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

200

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

60

Spenat

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Crème fraiche

4

Milda Mahal

4

Curry-on

1

Koriander

1

Ingefära

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)877 kcal
Energi (kJ)3668 kJ
Fett43.41 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater91.65 g
varav socker4.4 g
Protein24.87 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda bitarna med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakpapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills de är mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.

Tillsätt kokosmjölk
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

Häll i linser
3

Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.

Blanda kryddolja
4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Rosta korianderchips
5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: 1) Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid! 2) Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn. 

Servera
6

Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.