Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
450
Sötpotatis
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
200
Kokosmjölk
4
Grönsaksbuljong
60
Spenat
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Crème fraiche
4
Milda Mahal
4
Curry-on
1
Koriander
1
Ingefära
2
Olivolja
2
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda bitarna med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakpapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills de är mjuka. Skölj linser. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.
Tillsätt linser till kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna har mjuknat, 20-25 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.
Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.
När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 4-6 min. TIPS: 1) Håll ett öga på chipsen så att de inte bränns vid! 2) Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.
Skölj spenat. Rör i rostad sötpotatis och spenat i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med krispiga korianderchips vid sidan av.