topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot det cajunkryddade smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

75

Crème fraiche

60

Spenat

250

Kokosmjölk

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

450

Sötpotatis

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1

Lök

2

Gult currypulver

1

Ingefära

4

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)687 kcal
Energi (kJ)2876 kJ
Fett25.13 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater87.19 g
varav socker2.5 g
Protein23.29 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Förbered sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Blanda bitarna med lite olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakpapper. Sprid ut och rosta i ugnen i 20 min, eller tills den är mjuk. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.

Tillsätt kokosmjölk
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära, Milda Mahal och Curry-on och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

Häll i linser
3

Tillsätt linser i kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, 20-25 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.

Blanda kryddolja
4

Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Rosta korianderchips
5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 6-8 min. TIPS: Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.

Servera
6

Rör i rostad sötpotatis och spenaten i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med de krispiga korianderchipsen vid sidan av.