Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot det cajunkryddade smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
75
Crème fraiche
2
Ay Cajun-ba
60
Spenat
250
Kokosmjölk
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
450
Sötpotatis
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
1
Lök
1
Ingefära
2
Olivolja
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C varmluft. Tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd potatisen och rosta i ugnen i 20 min, eller tills den är mjuk. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära. TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära och cajun kryddmix och fräs i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.
Tillsätt linser, en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, 20-25 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte - låt sjuda i ytterligare 5 min.
Finhacka koriander medan dhalen sjuder. Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.
När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas [1/2 paket, 2 pers] i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 6-8 min. TIPS: Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.
Rör i rostad sötpotatis och spenaten i dhalen. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med de krispiga korianderchipsen vid sidan av.