HelloFresh
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot det cajunkryddade smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraîche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Ingefära

450 g

Sötpotatis

100 g

Röda linser

2 g

Cajun kryddmix

250 ml

Kokosmjölk

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Spenat

1 påse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

2 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4274 kJ
Energi (kcal)1022 kcal
Fett51 g
varav mättat31 g
Kolhydrater106 g
varav socker12 g
Kostfiber13 g
Protein27 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.Finhacka lök.Skala och finriv ingefära.Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar.Skölj linserna i en sil under kallt vatten.TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.

2

Hetta upp en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min.Tillsätt ingefära och cajun kryddmix (stark!) och fräs under omrörning i 1-2 min.Rör i kokosmjölk, ketchup, vatten (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

3

Lägg sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar.Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, 20-25 min.TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte låt sjuda i ytterligare 5 min.

4

Finhacka koriander.Blanda koriander, olivolja [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt och peppar* i en skål.

5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas [1/2 paket, 2 pers] i 3 cm breda remsor.Placera remsorna på en plåt medbakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 6-8 min.TIPS: Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.

6

Rör i spenaten i dhalen tills den sloknat. Krydda med salt och peppar efter smak.Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med de krispiga korianderchipsen vid sidan av.