Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot det cajunkryddade smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraîche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Lök
½
Ingefära
450
Sötpotatis
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
2
Ay Cajun-ba
250
Kokosmjölk
25
Ketchup
4
Grönsaksbuljong
100
Spenat
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Crème fraiche
2
Olivolja
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök. Skala och finriv ingefära [10 g, 2 pers]. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt ingefära och cajun kryddmix (stark!) och fräs under omrörning i 1-2 min. Rör i kokosmjölk, ketchup, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.
Lägg sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, 20-25 min. TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte låt sjuda i ytterligare 5 min.
Finhacka koriander. Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.
När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas [1/2 paket, 2 pers] i 3 cm breda remsor. Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 6-8 min. TIPS: Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.
Rör i spenaten i dhalen tills den sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med de krispiga korianderchipsen vid sidan av.