HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Indisk recept
Sötpotatisdhal

Sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips

Ge dig ut på en kulinarisk vandring över höga berg och djupa sötpotatisdhalar mot det cajunkryddade smakrikets förlovade land. Dyk ner i en tjärn av kokosmjölk och tumla genom en rejäl klick med svalkande crème fraiche innan du sätter dig vid kanten och knaprar på de krispiga korianderchipsen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

450 g

Sötpotatis

1 paket

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ingefära

1 påse

Spenat

½ paket

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

100 g

Röda linser

25 g

Ketchup

1 påse

Koriander

2 g

Cajun kryddmix

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja*

2 dl

Vatten*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4383 kJ
Energi (kcal)1048 kcal
Fett51 g
varav mättat31 g
Kolhydrater112 g
varav socker13 g
Kostfiber13 g
Protein28 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Finhacka lök.

Skala och finriv ingefära [10 g, 2 pers].

Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. 

Skölj linserna i en sil under kallt vatten. 

TIPS: Skär sötpotatisen i lika stora bitar så de blir jämnt tillagade och så att tillagningstiden stämmer.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min. 

Tillsätt ingefära och cajun kryddmix (stark!) och fräs under omrörning i 1-2 min. 

Rör i kokosmjölk, ketchup, vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

3

Lägg sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar

Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, 20-25 min. 

TIPS: 1) Tillsätt mer vatten om din dhal är för tjock. 2) Smaka av dhalen efter tillagningstiden för att se om linserna är färdigkokta, om inte låt sjuda i ytterligare 5 min.

4

Finhacka koriander. 

Blanda koriander, olivolja [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt och peppar* i en skål.

5

När det återstår 10 min koktid på din dhal, skär era tortillas [1/2 paket, 2 pers] i 3 cm breda remsor. 

Placera remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene och krispiga, 6-8 min.

TIPS: Rosta remsorna i omgångar om inte alla får plats direkt, eller använd 2 plåtar om du har en varmluftsugn.

6

Rör i spenaten i dhalen tills den sloknat. Krydda med salt och peppar efter smak. 

Sleva upp dhalen i djupa tallrikar och toppa med en klick crème fraiche. Servera med de krämiga korianderchipsen vid sidan av.

Smaklig måltid!