
Kött och potatis – ibland behöver det inte vara krångligare än så. Vi lagar fläskytterfilé som får härlig smak av honungs- och sojamarinad och serverar den med rostade sesampommes, tomatsallad med krispiga jordnötter och en klick krämig aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Honung
2 st
Tomat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
300 g
Fläskytterfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, hälften av sesamfröna, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja i en medelstor skål.
Häll marinaden över köttet när det återstår 3–4 min av tillagningstiden.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Skär tomat i klyftor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en stor skål.
Krydda med salt och en nypa peppar och vänd runt. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Lägg upp kött på tallrikar och skeda över resterande marinad från plåten.
Servera med sesampommes, sallad och aioli.