Sojamarinerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojamarinerad fläskytterfilé

Sojamarinerad fläskytterfilé

med krispiga pommes och grön sallad

Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Vi marinerar fläskytterfilé med vitlök & sojasås, vilket tar köttet till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Honung

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

2 st

Tomat

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3089 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett37.7 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater61.4 g
varav socker16.5 g
Protein41.6 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskfilé med en nypa salt*. Bryn köttet i 1-2 min per sida. Placera fläskfilé på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie till det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Laga pommes
2

Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Blanda marinad
3

Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja* [1 msk I 2 msk] i en skål.

Förbered sallad
4

Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Pressa över en skvätt limejuice och krydda med en nypa salt* och peppar*. och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Tillsätt marinad
5

Tillsätt marinad när det återstår 3-4 min av köttets tillagningstid.

Servera
6

Skär kött i 2 cm skivor. Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.