Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Vi marinerar fläskytterfilé med vitlök & sojasås, vilket tar köttet till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
25 g
Honung
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
2 st
Tomat
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskfilé med en nypa salt*. Bryn köttet i 1-2 min per sida. Placera fläskfilé på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie till det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja* [1 msk I 2 msk] i en skål.
Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Pressa över en skvätt limejuice och krydda med en nypa salt* och peppar*. och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Tillsätt marinad när det återstår 3-4 min av köttets tillagningstid.
Skär kött i 2 cm skivor. Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar och skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.