
Kan fisk vara snabbmat? Självklart, med lite hjälp av förkokt potatis som bara behöver värmas! Vi steker fisk, syltar gurka och svänger ihop en krispig sallad med morot, spetskål och citrondressing. Sen toppar vi hela härligheten med remouladsås och så är maten klar - på en kvart!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Småpotatis, förkokt
75 g
Remouladsås
(Innehåller: Ägg, Senap)
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
150 g
Förskuren spetskål
25 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Ägg, Senap, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
½ st
Gurka
1 st
Morot
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 msk
Smör till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till fisk

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis under lock i 3–5 min, eller tills genomvarmt.
Häll av potatis och tillsätt smör och en nypa salt.
Ställ åt sidan under lock.

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen före servering.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Blanda morot, spetskål, citrondressing och en nypa salt och peppar i en stor skål.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk, potatis och syltad gurka på tallrikar.
Toppa med en klick remouladsås.
Servera med sallad.