Skip to main content
Snabblagad stekt fisk och remouladsås

Snabblagad stekt fisk och remouladsås

med syltad gurka och kålsallad

Kan fisk vara snabbmat? Självklart, med lite hjälp av förkokt potatis som bara behöver värmas! Vi steker fisk, syltar gurka och svänger ihop en krispig sallad med morot, spetskål och citrondressing. Sen toppar vi hela härligheten med remouladsås och så är maten klar - på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Glutenfri
Laga mig först
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Småpotatis, förkokt

75 g

Remouladsås

(Innehåller: Ägg, Senap)

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

150 g

Förskuren spetskål

25 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Ägg, Senap, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

½ st

Gurka

1 st

Morot

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)2261 kJ
Energi (kcal)540 kcal
Fett16.4 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater58 g
varav socker15.4 g
Kostfiber10.6 g
Protein35.4 g
Salt1.6 g
Potassium320.3 mg
Calcium45.8 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis under lock i 3–5 min, eller tills genomvarmt. 

Häll av potatis och tillsätt smör och en nypa salt.

Ställ åt sidan under lock.

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål. 

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen före servering.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna stavar. 

Blanda morot, spetskål, citrondressing och en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp fisk, potatis och syltad gurka på tallrikar. 

Toppa med en klick remouladsås.

Servera med sallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image