Skip to main content
Snabba kryddiga pannbiffar
Snabba kryddiga pannbiffar

Snabba kryddiga pannbiffar

med cajunris och citrusdressing

Här kommer ett recept med pannbiffar som du aldrig ätit dem förut! Svensk husmanskost i all ära, men i kväll byter vi ut de klassiska tillbehören potatis och lingonsylt mot cajunkryddat ris och en syrlig citrusfruktdressing med majonnäs, gräddfil och snabbsyltad rödlök. Våra biffar får smak av vår egen kryddblandning Tex-Mex och sällskap av en färgglad gurk- och tomatsallad.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Gurka

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

½ g

Chiliflakes

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Socker till inläggning

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3809 kJ
Energi (kcal)910 kcal
Fett47.3 g
varav mättat14 g
Kolhydrater90 g
varav socker8.4 g
Kostfiber5.6 g
Protein35.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium453.3 mg
Calcium42.8 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta rödlök
2

Under tiden, finhacka lök.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda lök, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och socker i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda färs
3

Blanda färs, ströbröd, Tex-Mex, ägg, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek pannbiffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika biffar (3 per person).

Stek i totalt 5–6 min (vänd efter halva tiden), eller tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: 1) Färsen är mjuk, så vänd biffarna först när de har fått stekyta. 2) Stek i omgångar vid behov.

Blanda citrusdressing
5

Under tiden, finhacka tomat och gurka.

Blanda tomat, gurka, olivolja, salt och chiliflakes i en skål.

Rör ner majonnäs och gräddfil i skålen med syltad lök precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, pannbiffar och gurk- och tomatsallad på tallrikar.

Toppa pannbiffar med citrusfruktdressing.