Skip to main content
Snabba japanska blandfärstacos
Snabba japanska blandfärstacos

Snabba japanska blandfärstacos

med kålsallad och het chili

Fördelen med tacos är att de kan varieras i all oändlighet – det är bara fantasin som sätter gränserna! Här har vi hämtat inspiration från Japan och bytt ut de klassiska mexikanska smakerna mot asiatiska influenser. Vi steker blandfärs med woksås och serverar våra tacos med asiatisk majonnäs, morotssallad och chili.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Lime

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

2 tsk

Ingefära

1 st

Morot

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4401 kJ
Energi (kcal)1052 kcal
Fett63.6 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker15.8 g
Protein33.9 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. 

Skär lime i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.  

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs med purjolök och salt i 5–6 min, eller tills brynt.

Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
3

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan och stek i ytterligare 1 min. 

Tillsätt asiatisk woksås och rör om. Krydda med en generös nypa peppar. 

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Bre asiatisk majonnäs på tortillas.

Toppa med sallad, köttfärs och chili.

Servera med resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.