Fördelen med tacos är att de kan varieras i all oändlighet – det är bara fantasin som sätter gränserna! Här har vi hämtat inspiration från Japan och bytt ut de klassiska mexikanska smakerna mot asiatiska influenser. Vi steker blandfärs med woksås och serverar våra tacos med asiatisk majonnäs, morotssallad och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
250 g
Blandfärs
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Lime
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
2 tsk
Ingefära
1 st
Morot
½ st
Purjolök
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Skär lime i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs med purjolök och salt i 5–6 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt asiatisk woksås och rör om. Krydda med en generös nypa peppar.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre asiatisk majonnäs på tortillas.
Toppa med sallad, köttfärs och chili.
Servera med resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.