Skip to main content
Snabba asiatiska blandfärsnudlar
Snabba asiatiska blandfärsnudlar

Snabba asiatiska blandfärsnudlar

med pak choi, jordnötter och koriander

Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot, spetskål och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander och jordnötter, och så är middagen serverad!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

4 g

Goan Xacuti

1 st

Morot, Julienne

1 st

Koriander

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 g

Chiliflakes

80 g

Sweet chilisås

75 g

Förskuren spetskål

½ st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Sparat nudelvatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3888 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett41.9 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater96.5 g
varav socker34.1 g
Protein38.8 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Laga sås
3

Tillsätt Goan Xacuti, schalottenlök, chiliflakes, pak choi, spetskål och morot till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.

Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås och sparat nudelvatten.

Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med grovt rivna korianderblad och jordnötter.