Skip to main content
Snabb vegofärs-arrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb vegofärs-arrabiata

Snabb vegofärs-arrabiata

med stekta körsbärstomater och basilika

Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, i kväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chiliflakes. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Snabb
Supersnabb
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Gerste
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

180 g

Vegofärs

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

12 ml

Balsamvinäger

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till sås

1 tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2941 kJ
Energi (kcal)703 kcal
Fett20.7 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater87 g
varav socker18.1 g
Kostfiber12.1 g
Protein35.5 g
Salt3.9 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, körsbärstomater, paprika och salt i 4–5 min, tills vegofärs är brynt och grönsaker är mjuka.

Rör i vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka sås
3

Tillsätt balsamvinäger, sojasås, tomatpuré, sparat pastavatten, smör och socker till stekpannan och rör om.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Rör i färdig pasta.

Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Riv basilika grovt.

Strö över riven ost och basilika.